Kanskje det er på tide at vi begynte å finne ut det

planlegger en fremtid utover det

canada goose norge Helt siden oljen ble oppdaget i den arabiske ørkenen i 1938, har Saudi-Arabia vært verdens fremste petrostat og den dominerende kraften i organisasjonen av petroleumseksportlandene. canada goose norge

canada goose jakke Flush med oljeinntekter, landet har ikke hatt inntektsskatt eller bedriftsskatt mens det er tungt tilskudd for mat og drivstoff. Og den kongelige familien har bygget romslige palasser hjemme mens du kjøper swanky hus i utlandet på steder som London og yachter i Sør-Frankrike. canada goose jakke

Men nå kan Canada Goose utløp i New York olje rik rike ønsker å se utover olje. Krasjen i råoljeprisen som begynte i 2014 har gitt landet et gapende budsjettunderskudd. Og mens oljeprisene har gått seg tilbake, har klimaaktivister forsøkt å bringe slutten av hydrokarbonalderen nærmere, og mange analytikere har spådd tilnærming til ‘topp etterspørsel’ som ville markere slutten av en lang stigning i det globale oljeforbruket.

canada goose jakker dame Den 31 år gamle vicekronprinsen, Mohammed bin Salman, sønn av kongen, har bestemt seg for å gjenoppfinne den saudiske økonomien innen 2030. Hans plan, kalt Vision 2030, ville fremme nye private virksomheter, forbedre utdanning og trimme budsjettunderskuddet ved å kutte subsidier og innføre en 5 prosent merverdiavgift. canada goose jakker dame

Mest oppsiktsvekkende for alle: Regjeringen har foreslått å selge en del av kronjuvelen, det statseide oljeselskapet Saudi Aramco. oljeselskaper og hvis nasjonalisering ble et kraftig politisk symbol, antas å være verdt så mye som $ 1 trillion til $ 2 billioner; dets aksjeutbud kunne være den største i historien. Og mange analytikere tror den hemmelige giganten har nære bevoktet hemmeligheter som den sanne kostnaden for en saudisk fat og størrelsen på utbetalinger til den kongelige familien.

Khaled al Otaiby, en tjenestemann fra Saudi Aramco, ser fremgang på en rigg på Al Howta Oil Field i nærheten av Howta, Saudi Arabia, i 1997. (John Moore / AP)

[Hvordan OPEC mistet kontrollen over oljemarkedet]

Mange av reformene i Visjon 2030 har blitt diskutert før, men de plutselig synes å trykke. Kongerikets befolkning har økt 50 prosent siden 2000, med et stort antall arbeidsledige unger. Regjeringen har lånt seg til utlandet for å dekke innenlandsutgifter, noe som spredte oppover da oljeprisene var høye. I mars satte den vilkår for en multibillion dollar islamsk obligasjon, som gir investorer en avkastning mens de overholder det muslimske forbudet mot interesse.

canada goose victoria Og det antas at kostnadene har økt på krigen i Jemen, hvor Saudi-Arabia har støttet den beleirede presidenten, Abed Rabbo Mansour Hadi. Militære utgifter utgjør et fjerdedel av det offisielle budsjettet, og analytikere sier at den sanne kostnaden for Yemen-kampene kan bli skjult i New York, en tilleggsbevilling. canada goose victoria

canada goose herre ‘Det handler om stabilitet,’ sa Bassem Snaije, en finansiell rådgiver som lærer Mideast-økonomikurs på to store franske universiteter. ‘Visjon 2030 lyder som et positivt prosjekt, men jeg vil kalle det Forpliktelse 2030. Ekstremt høye oljepriser over en årrekke tillot dem å bygge canada goose outlet i et utgiftssystem. Da oljeprisene kom tilbake til et mer fornuftig nivå, brann de hovedstaden raskere enn de pustet. ‘ canada goose herre

canada goose dame Til slutt vil Mohammed at riket skal kunne kjøre et balansert budsjett og en mer balansert økonomi uten å telle oljeinntekter, som i 2015 utgjorde 72,5 prosent av statens inntekter. canada goose dame

canada goose jakke herre Visjon 2030 kommer som et svar på utfordringer som vi står overfor på mellomlang og lang sikt, sier Mohammed al Jadaan, som ble i november den saudiske finansministeren i november. ‘Vi må komme opp med noe annet som i utgangspunktet sikrer at vi i 2030 er uavhengige av vår nåværende avhengighet av bare olje. Den kommer også som et svar på en ung befolkning som er på utkikk etter en bedre livsstil, et bedre fotavtrykk i verden.’ canada goose jakke herre

Jadaan, som var i Washington for det internasjonale valutafondets vårmøter, la til at ‘det er betydelige muligheter vi ikke tapper på. Kanskje det er på tide at vi begynte å finne ut det.’

canada goose salg Velkommen forandring i Washington canada goose salg

canada goose jakker herre Den saudiske regjeringen har brukt IMF-møtene til å drive en PR-kampanje, en høy oppgave for en nasjon som ikke behandler kvinner likt, hvor den ekstremistiske kontorvirksomheten er sterk, hvor henrettelser iblant utføres ved hekling, og hvor politisk opposisjon er tett kontrollert og undertrykkes ofte. canada goose jakker herre

canada goose victoria parka Saudiene, som avviste president Barack Obama over menneskerettighetene og hans uvillighet til å gripe inn militært i Syria, har kommet ut til Trump-administrasjonen. Prins Mohammed hadde lunsj med President Trump https://www.canada-goose-jakker.com i mars. CIA Canadas Goose Outlet New York Mike Pompeos første tur i utlandet var til Saudi-Arabia, hvor han fikk en pris. Forsvarsminister Jim Mattis reiste til Riyadh denne uken. i Saudi-Arabia, og at han hadde møtt flere ganger med den saudiske ambassadøren. canada goose victoria parka

Visjon 2030

Vision 2030 canada goose outlet uk plan er fullpakket med mål. Det er 755 ‘initiativer’ for det nasjonale transportprogrammet alene, Majed Bin Abdullah al Qasabi, den saudiske handels- og investeringsministeren, sa ved Senter for strategiske og internasjonale studier. Jadaan bemerket at planen kaller for å fordoble antall turister, inkludert pilegrimer til mekka, ved å bygge en ny jernbane mellom mekka og medina og en ny flyplass.

Det offentlige investeringsfondet, som vil bli et mer aktivt suverenitetsfond, har avduket planer for en ny underholdningsby, størrelsen på Las Vegas, som ligger sør for hovedstaden Riyadh. Det vil inneholde en Six Flags temapark og en safari park, et forsøk på å få Saudis til å feriere i landet i stedet for i utlandet. The Financial Times rapporterte at i et bud for å styrke populariteten til nestlederkrone prinsen Canada, tillot regjeringen at den populære saudiske sangeren Mohamed Abdo skulle utføre offentligheten. Han solgte fire konserter, selv om de bare var for menn.

Men i USA har mye av oppmerksomheten vært fokusert på det første offentlige tilbudet til Saudi Aramco.

canada goose outlet Pavel Molchanov, energianalytiker ved rådgivningsfirmaet Raymond James, har kalt Saudi Aramco en ‘fullstendig svart boks’ og i et notat til investorer for et år siden sa at ‘hvis de virkelig er villige til å åpne dørene.. det vil seattle markerer et kolossalt politisk skifte. ‘ canada goose outlet

Investorene kjemper for å kjenne Saudi Aramcos sanne råoljeproduksjonskostnader, antatt å være i midten av en siffre per tønne på grunn av naturen til deres produktive reservoarer. De lurer også på hva rikets sanne maksimale produksjonskapasitet er, en viktig komponent for å beregne hvor mye ledig kapasitet det er for verdensmarkedet. Saudi-tjenestemenn har pegget reserver på 266 milliarder fat, en figur som har endret seg lite selv som landet har vært verdens største eksportør.

canada goose jakke dame [Er verden stor nok til to svingprodusenter?] canada goose jakke dame

canada goose Det har allerede vært noen endringer i påvente av større åpenhet. Regjeringen opplyste at Saudi Aramco hadde betalt en 85 prosent skattesats og 20 prosent royalty rate, og at det var å senke skattesatsen til 50 prosent for å gjøre det mer attraktivt for investorer. canada goose

Det mest sensitive spørsmålet om alt er det ubesvarte spørsmålet om hvordan penger tildeles og leveres til Saudis hus og dets mange prinser.

Jean Francois Seznec, som lærer ved Georgetown University og har jobbet mye med bank og finans i Midtøsten, sier at hans egen teori er at oljekvitteringer blir betalt til en konto hos Chase Bank, et forhold som går tilbake et halvt århundre til Rockefeller-familien. Chase er nå en del av JPMorgan. Derfra overføres pengene som tilhører familien, til Sveits og andre steder i henhold til instruksjoner som er gitt til bare én eller to personer. Han anslår at utbetalingene skal ligge i området 5-7 prosent av oljeinntektene. Da blir resten betalt til Saudi Aramco-kontoer, sa han.

canada goose trillium Den saudiske finansministeren Jadaan sa: ‘Det er ingen inntekt som går overalt, men statskassen. Alt annet kommer ut av budsjettet.’ canada goose trillium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *